Smaki jesieni – kolacja degustacyjna.

Wieczorne spotkanie pełne skarbów jesieni i gratka dla wszystkich poszukujących niebanalnych doznań kulinarnych.

Wieczór 17. listopada odbędzie się pod znakiem kuchni Pałacu i Folwarku Galiny. Kolacja degustacyjna pt. „Smaki Jesieni” to zbiór wyselekcjonowanych i charakterystycznych dla tej pory roku składników oraz nawiązanie do tradycyjnych, lokalnych receptur. Na uczestników czekać będzie sześciodaniowe menu przygotowane pod okiem szefowej kuchni Olgi Lompy (Kobieta Szef Polski Północnej wg. prestiżowego kulinarnego przewodnika Gault&Millau Polska).

To prawdziwa próba ukazania wszystkich barw jesieni przez pryzmat pieczołowicie dobranych potraw – tłumaczą organizatorzy wydarzenia i jak dodają – z pewnością każde podniebienie zostanie zaspokojone. Lista dań wypełniona została najbardziej rozpoznawalnymi smakami jesieni – choćby gęsiną czy owocami i warzywami z miejscowych upraw – lecz nie zabrakło miejsca również dla kilku orientalnych dodatków i nowatorskich technik podania.

Wszystko to odbywać się będzie w zabytkowych, osiemnastowiecznych wnętrzach spichlerza przy ciepłym blasku ognia kominka i świec. Program tego apetycznego wieczoru uzupełni akompaniament muzyki na żywo. Liczba dostępnych miejsc podczas wydarzenia jest ograniczona – wymagana jest wcześniejsza rezerwacja stolika.

 





Partnerzy
userad60

userad60

userad60

userad61

userad61

userad62
userad77
userad78